Event trend: The EX-PLANE

En zo staat er ineens een vliegtuig op je evenement!
ContactMeer lezen

Event trend: EX-PLANE

En zo staat er ineens een vliegtuig op je evenement!

Luxe vliegtuig voor evenementen

De EX-PLANE is een originele ‘Morane Saulnier TBM-700’. Een vliegtuig, die na een onfortuinlijke buiklanding, gerecycled is tot een exclusieve loungebar en DJ booth voor evenementen in ‘t trendy en luxe segment. De antracietgrijze kleur en de champagnekleurige belijning geven het vliegtuig een chique ‘look en feel’.

Evenement met extra ’touch’

Of het nu gaat om een grand opening, een beurs, modeshow of fotoshoot, een Expo of Jubileum, een exclusief feest of private party. De EX-PLANE geeft een evenement nét even die extra ’touch en feel’ en wekt verwondering en bewondering bij relaties, collega’s, vrienden en familie.

Natuurlijk is de EX-PLANE ook schitterend te gebruiken als decor voor uw livestream tijdens een online event. Zo krijgt ook uw online evenement een aerial theme.

Het interieur

De cabine beschikt over een wit lederen interieur, en kan dienen als VIP lounge voor een private meeting met relaties. Een uitgebreide licht- en geluidsinstallatie is aan boord, evenals een innovatieve cooling plate en drank dispensers.

Catering

Vanuit de bijbehorende vliegtuig trolleys kunnen drankjes en/of hapjes geserveerd worden. Naar wens kunnen hostessen, bartenders, catering en/of coole DJ worden ingehuurd. Natuurlijk kunnen de hosts en hostesses geheel in stijl van uw evenementen worden gekleed.

Alles is ‘custom made’ en veel is mogelijk, prijs is op aanvraag! Vanuit de thuisbasis wordt de EX-PLANE per trailer vervoerd naar iedere locatie in binnen- én buitenland.

Custom body wrap

De EX-PLANE is standaard uitgevoerd in een antracietgrijze kleur met champagnekleurige belijning. Desgewenst kunnen wij de EX-PLANE in een full body wrap opleveren. De wrap kan volledig in uw eigen look and feel worden gemaakt. Zo krijgt uw evenement nog meer stijl en personallity.

Afmetingen

Vleugels zijn demontabel en inklapbaar. Volledig uitgestald heeft het vliegtuig een lengte van 11 meter; een vleugel spanbreedte van 9 meter en een hoogte van 4.05 meter…

Vliegtuig huren voor evenement

Offerte aanvragen

Bezig voor een pitch of planning van jouw volgende event? Bezorg je opdrachtgever of klant een absolute WOW!

Vraag nu direct een offerte aan

Vliegtuig huren voor fotoshoot of videoclip

Je kunt het vliegtuig huren voor ieder gewenst evenement. Zoals gezegd kan de EX-PLANE worden gebruikt als decoratie element van een beursstand. Ook kun je het vliegtuig perfect gebruiken voor fotoshoots en (muziek) videoclips. Wat een toffe foto’s kun je wel niet maken voor jouw social media accounts. Chillen in de VIP lounge, voor die onvergetelijke Instagram post.

Extra opties

In combinatie met de EX-PLANE kunnen we een totale experience voor je maken. De volgende extra’s kunnen we sowieso regelen:

Baristabar

Op de vleugel van het vliegtuig kunnen we onze partner van Zuivere Koffie als barista plaatsen. Je gasten vergapen zich aan het vliegtuig. Ondertussen schenken we een heerlijke vers gemaakte espresso of cappuccino. De koffie is gebrand in het detentiecentrum van Zaandam.

DJ en DJ Booth

Op de vleugel van het vliegtuig kunnen we ook een van onze DJ’s plaatsen. Bijvoorbeeld: Tijdens je fashion show of outdoor party, speelt de DJ heerlijke muziek en gaan je gasten helemaal los.

Event catering

Geniet tijdens je evenement, van een heerlijke maaltijd. Geserveerd vanaf de vleugel van een vliegtuig. Heerlijk decadent en supertof. Onze vaste cateraar kan in samenspraak met jou een first class lunch uitserveren. 

Cocktailbar & Seafood

In het voormalig motorcompartiment van het vliegtuig kan een cocktailbar worden geplaatst. Met alcoholische en non-alcoholische dranken.  Verder is er ruimte om op vers ijs gekoeld eten te plaatsen. Verse vis, mosselen oesters en kreeft. Of ieder ander denkbare variant.

Drone voor aftermovie

Heel gaaf is ook het huren van de dronepilot. Tijdens je event vliegt de drone over en weer. Er worden spectaculaire beelden van jouw dag gemaakt. Natuurlijk behoort een kant-en-klaar gemonteerde aftermovie tot de mogelijkheden. 

Veel  gestelde vragen

Wat is het gewicht van het vliegtuig?

Het vliegtuig weegt 1200 kilo. Dit is inclusief de trailer waarop het vliegtuig staat opgesteld.

Wat zijn de afmetingen?

De Ex-Plane wordt per aanhanger op je evenement afgeleverd. De afmetingen van de trailer zijn als volgt:

 • Lengte: 11 meter
 • Breedte: 2,10 meter
 • Hoogte: 2.50 meter

Houdt er rekening mee dat er ook een wagen voor zit. De lengte hiervan bedraagt 6 meter. De aanrijroute van je evenementenlocatie moet hiervoor geschikt zijn. Geen krappe bochten of hoge stoepen bijvoorbeeld.

Wanneer de EX-Plane op je evenement staat uitgestald, zijn de afmetingen als volgt:

 • Lengte: 11 meter
 • Breedte: 9,00 meter
 • Hoogte: 4,05 meter

De breedte is de totale vleugel spanwijdte. De hoogte is gebaseerd op de staartroer. Deze is voor het transport in geklapt.

Hoe zit het met de stroomvoorziening?

Het vliegtuig is geschikt gemaakt voor een normale stroomvoorziening, 220V 2000 W / Vol vermogen koeling.

Op aanvraag (tegen meerprijs) kunnen wij een bijvoorbeeld aggegraat aanbieden.

Het vliegtuig heeft een hoofdstroomkabel. Deze hoofdstroomkabel moet ergens in worden geplugd. (220 Volt). Een verlengsnoer kunnen wij meeleveren.

Is het vliegtuig beveiligd en hoe?

Jazeker is de EX-Plane beveiligd. In het vliegtuig zit een interne stoppenkast. Daarnaast zit er een brandblusser + een EHBO kist in.

Moet ik een verzekering regelen?

Nee, je hoeft zelf niet voor een verzekering te zorgen. Het vliegtuig is volledig verzekerd voor events. In de opdrachtbevestiging en in de algemene voorwaarden, nemen wij hier een clausule over op.

Voorafgaand aan het event, nemen wij een zgn. dent & buckle chart af. Deze inspectie vind plaats voor en na evenement.

Wat is er qua interieur en exterieur geregeld?

Het vliegtuig komt in al haar glorie op je evenement te staan. Dus inclusief de loper en afzetpaaltjes bij de ingang van het vliegtuig.

De VIP lounge heeft verschillende displays, waarin je bijvoorbeeld promotie kunt plaatsen. Er zijn in totaal 4 lederen VIP stoelen. Je kunt zelf aangeven of je 2, 3 of 4 stoelen opgesteld wilt hebben. Hiervoor geldt geen meerprijs.

In het voormalig motorcompartiment (neus) bevindt zich een koelplateau. Hier kunnen we gekoeld eten en drinken plaatsen. Verder zit er een drinken dispenser in de neus van het vliegtuig. 

De rechtervleugel is geschikt gemaakt, voor verschillende doeleinden. Een baristabar, DJ booth of catering kunnen hierop worden geplaatst.

Uiteraard kun je al deze zaken uitstekend via ons laten regelen.

Hoe lang neemt de opbouw en afbouw in beslag?

De opbouw en afbouw kent een paar varianten: Wil je bijvoorbeeld 1 of 2 vleugels gemonteerd hebben?

Je kunt met de volgende opbouw en afbouwtijden rekening houden:

 • Aantal vleugels: 1
 • Aantal personen: 2
 • Opbouw tijd: 1,5 uur
 • Afbouw tijd: 1 tot 1,5 uur

De opbouw en afbouw met 2 vleugels neemt iets langer in beslag.

 • Aantal vleugels: 2
 • Aantal personen: 2
 • Opbouw tijd: 2,0 uur
 • Afbouw tijd: 1 tot 1,5 uur

De ervaring leert dat het altijd langer duurt, dan je denkt.

Het plaatsen van het vliegtuig op je evenement: Het kan zomaar een kwartier duren voordat het vliegtuig staat, zoals jij graag wil. Draaien en wenden met een trailer van ruim 11 meter is geen simpel klusje.

Wat kan/mag er niet?
 1. Er mogen geen personen over de vleugels lopen. Ook niet om te dansen.
 2. Klimmen of kleuteren op het vliegtuig is niet toegestaan.
 3. De EX-Plane moet op een vlakke ondergrond worden geplaatst. Dit is een veiligheids vereiste. 
 4. De EX-Plane kan en mag niet worden opgehangen.
 5. Het beschilderen of beschadigen zijn absoluut niet toegestaan. Schade toegebracht aan het vliegtuig tijdens het evenement door bezoekers, is voor rekening van de organisator.
Kan ik het vliegtuig ook met 1 vleugel eraan huren?

Jazeker! Dit is vooral heel handig wanneer je ruimte wilt besparen op je evenementen locatie. Door de linkervleugel niet te monteren, kun je het vliegtuig dichter bij een wand laten plaatsen.

Het zogenaamde “show gedeelte” van het vliegtuig bevindt zich aan de rechterzijde. 

Contact opnemen

Evenement organiseren? We maken graag een offerte op maat voor u.

Contactformulier

Evenementenbureau
24-7 Events

Mercury 247 3769 KD Soesterberg
Telefoon: 085 002 8111
Website: https://247events.nl/
Contact: https://247events.nl/contact/

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
09:00-21:00
09:00-21:00
09:00-21:00
09:00-21:00
09:00-21:00
09:00-21:00
Gesloten
error: Copy beveiliging * De inhoud van deze website is beveiligd | Copy Security * Content is protected !!