Online Teambuilding

Online Teambuilding

Wanneer je de onderlinge betrokkenheid en samenwerking van collega’s wilt verbeteren, zul je momenteel een online oplossing moeten zoeken.

Gelukkig zijn er ontzettend veel en vooral leuke online teambuilding activiteiten te vinden. Er zijn verschillende werkvormen van online teambuilding denkbaar.

Online teambuilding tijdens corona

Door alle maatregelen, rondom de bestrijding van het coronavirus, moet momenteel het werk grotendeels digitaal of virtueel worden uitgevoerd. Misschien niet altijd even optimaal, maar op zich lukt het de meeste bedrijven het wel, om het te regelen. 

Maar de uitdaging blijft: “Hoe houdt je je personeel en collega’s onderling betrokken?” Je mensen komen tenslotte niet of nauwelijks nog op kantoor. We zijn sinds corona massaal aan het ‘Zoomen’ geslagen. Waar wel een belangrijk punt ligt is op het onderlinge contact. Het met elkaar samenwerken op de werkvloer.

De definitie van teambuilding

“Het doel van teambuilding is: om onderlinge samenwerking, sociale binding, vertrouwen, groepsdynamiek en efficiëntie te creëren binnen een bepaalde groep mensen”

Online teambuilding - Activiteiten met collegas voor betere samenwerking
Online teambuilding activiteit tijdens corona - Grote en kleine groepen Engels en Nederlands

Betere samenwerking

Om de samenwerking van de collega’s te verbeteren kun je een zgn. teambuilding activiteit organiseren. Het doel van dit soort activiteiten is dus: Onderlinge samenwerking, sociale binding, vertrouwen, groepsdynamiek en efficiëntie te creëren, binnen een groep mensen.” 

Je kunt een teambuilding activiteit met verschillende werkvormen op je eigen locatie organiseren. Je huurt een professional in, wie met het personeel aan de slag gaat. Je kunt het ook, voor je teambuilding activiteit, buitenshuis zoeken.

Jouw volgende online teambuilding activiteit, moet dan ook aan één of meerdere van deze criteria voldoen. Voldoet de online teambuilding activiteit aan één of meerdere van deze criteria? Kun je daarbij ook nog enkele, vooraf gestelde resultaten meetbaar maken? Dan heb je echt een winnaar te pakken!

Online teambuilding activiteit tijdens corona - Online spel spelen met collegas

Werkvormen van teambuilding

Op verschillende locaties in Nederland kun je terecht voor je teambuilding activiteit. Vliegers of kites bouwen op het strand of een survival in het bos. Lekker lachen en plezier hebben met je vrienden en collega’s op het strand. Helaas zit dat er, wegens corona, voorlopig even niet in.

Wanneer je de onderlinge betrokkenheid en samenwerking van collega’s wilt verbeteren, zul je momenteel een online oplossing moeten zoeken. Gelukkig zijn er ontzettend veel en vooral leuke online teambuilding activiteiten te vinden. Er zijn verschillende werkvormen van online teambuilding denkbaar. 

Vaak worden deze online teambuilding activiteiten aangeboden als een soort spel of game. Dat is natuurlijk ook ontzettend leuk. Je kunt hierbij denken aan het volgen van een online workshop (kookworkshop, schilderworkshop, online bierproeverij, etcetera). 

Ook andere spelvormen en games worden gezien als online teambuilding. Denk hierbij online escape room games, puzzeltochten of bijvoorbeeld collega’s een online moordspel (het digitale Cluedo) laten spelen.

 

Deelnemen aan Online Teambuilding

Deelnemen aan een online teambuilding activiteit, gaat in de meeste gevallen via Zoom of Microsoft Teams waarbij collega’s in zogenaamde “breakout rooms” worden geplaatst.

Ook zijn er varianten van online teambuilding activiteiten te vinden, die outdoor plaatsvinden. We vertellen je er straks meer over.

Wat is het doel van teambuilding?

We willen natuurlijk allemaal superleuke en toffe teambuilding initiatieven. We bieden ze zelf ook aan. Je kunt er met z’n allen de grootste lol beleven. Lekker online lachen met je collega’s is natuurlijk altijd een goed idee. Maar durf jezelf ook de vraag te stellen:

“Wat is het doel van mijn teambuilding? Wat wil ik als werkgever of HR manager eigenlijk bereiken?” 

Om daar de focus op te houden en niet te verzanden in het online spelen van een leuk spelletje; hieronder nogmaals de definitie van teambuilding:

Wat verstaat men onder teambuilding

“Het doel van teambuilding activiteiten is: om onderlinge samenwerking, sociale binding, vertrouwen, groepsdynamiek en efficiëntie te creëren binnen een bepaalde groep mensen”

Plug and Play teambuilding activiteit

Er zijn verschillende kant-en-klare online teambuilding activiteiten. Je hoeft er niets aan te doen qua ontwikkeling of ontwerp. Een Plug and Play concept. Dat is makkelijk en echt heel leuk bovendien. Het enige wat er moet gebeuren is: 

  • De online teambuilding game of activiteit uitzoeken en  bestellen
  • Aanmelden van je deelnemers 
  • Groepen of teams samenstellen
  • Een datum van de teambuilding activiteit bepalen
  • Een speciale app downloaden of;
  • Zoom danwel MS Teams opstarten

En daarna kun je aan de slag met elkaar

Jouw eigen online teambuilding spel maken

Nog toffer is het om jouw eigen online teambuilding spel te maken. Je kunt met ons jouw eigen teambuilding spel laten maken. We vullen een bepaalde activiteit met opdrachten die zijn toegespitst op jouw bedrijf en jouw bedrijfsstrategie.

We kunnen de activiteit voor een groot deel personaliseren, zeg maar. Het logo van je bedrijf, teksten voor vragen en antwoorden, foto’s en video’s kunnen allemaal worden toegevoegd. Zo wordt het helemaal jouw eigen teambuilding activiteit.

Grotere impact met eigen content!

De opdrachten van de online teambuilding game helemaal zijn toegespitst op wat er leeft binnen jullie bedrijf. En daarmee is ook de impact van je activiteit groter. Een custom made teambuilding activiteit of online bingo spelen. Allebei natuurlijk ontzettend leuk. En we kunnen ze ook allebei aanbieden. Soms is het lekker ontspannen spelen van de bingo echt ontzettend leuk. 

Een andere keer is er toch meer behoefte om de diepte in te gaan. We zitten dan wel voornamelijk thuis te werken. Dat hoeft nog niet te betekenen dat we dan ook alleen maar spelletjes moeten gaan zitten spelen. Je bedrijf, missie en doelstelling zijn ook tijdens corona ongewijzigd.

Gratis demo aanvragen?

Wanneer je interesse hebt, om te zien wat er mogelijk is, neem dan contact met ons op. We brengen je in contact met de ontwikkelaar. We plannen een datum voor een gratis demo. De ontwikkelaar loopt samen met je, door de applicatie heen. Op die manier kun je ervaren wat er mogelijk is. Er is uiteraard tijd genoeg voor je, om jouw vragen stellen.

Teambuilding voor Gezondheid en Vitaliteit

Sinds de landelijke lockdowns is haast iedereen thuis aan het werken. Van ‘s ochtends tot einde van de dag zitten mensen achter hun PC. En vaak niet in de meest ergonomische zithouding. Dat constante zitten is niet bevorderlijk voor iemands gezondheid.

‘Zitten is het nieuwe roken!’

Zitten wordt ook wel het nieuwe roken genoemd. Het is dan ook belangrijk, dat mensen van tijd tot tijd achter hun PC weggaan en in beweging komen. Maar hoe krijg je dat als werkgever voor elkaar. En al helemaal nu, in corona-tijd?

Ziekteverzuim voorkomen

Hoe belangrijk vind jij de gezondheid van je personeel? We kunnen ons voorstellen dat je vitaliteit en gezondheid van jouw personeel heel belangrijk vindt. Des te gezonder je personeel, des te lager het ziekteverzuim binnen je bedrijf. Door het terugdringen van het ziekteverzuim, worden de kosten van ziekteverzuim ook lager. Een zieke werknemer kost een bedrijf al snel 500 euro per dag.

Kun je ziekteverzuim voorkomen en tegelijkertijd werken aan de onderlinge verbondenheid van collega’s? Yes You Can!

Walk Together‘ als online teambuilding activiteit

Een toffe variant hiervoor is ons online teambuilding spel: Walk Together. Hierbij download iedere collega de app op zijn of haar eigen smartphone. Met de QR-code, die iedereen krijgt, wordt het spel direct ingeladen op de smartphone. 

Online Teambuilding in de buitenlucht!

Alle deelnemers worden in teams verdeeld. En nu komt het vitaliteit gedeelte: Ze gaan namelijk naar buiten! Ieder teamlid kan gewoon vanuit zijn of haar eigen woning starten. Om de 400, 500 meter (of verder)  wandelen, moeten de teamleden één of meerdere opdrachten vervullen.

Op deze manier zijn alle teamleden ongemerkt flink aan het bewegen. Ze zijn al snel een kilometer of 5 aan het wandelen. Bovendien ligt, binnen de game, de nadruk op samenwerking en groepsdynamiek. Kortom: Teambuilding en Lichaamsbeweging ineen!

Inspiratie voor je online teambuilding nodig?

Laten we je alvast een paar leuke ideeën geven. Wat dacht je ervan om samen met je collega’s virtueel:

  • naar Rome te gaan
  • naar de Tour de France of
  • langs alle vestigingen van je bedrijf te gaan.

Wil je liever een Online Escape Room variant? Uiteraard hebben we die ook voor je.

De opdrachten kunnen echt van alles zijn. Moeten de teamleden met elkaar een probleem oplossen? Of wil je dat ze een fysieke opdracht uitvoeren? Het kan allemaal! Wanneer de opdracht is voltooid, gaan de teamleden weer onderweg naar de volgende opdracht.

Deze online teambuilding game kan helemaal worden ingericht met opdrachten, die jullie zelf bepalen. Deze opdrachten worden door de ontwikkelaar in de app geplaatst, ideaal!

 

Online teambuilding activiteit tijdens corona - Interactieve speurtochten met GEO locatie

Online Teambuilding – Een Stap Verder…

We kunnen zelfs nog een stap verder gaan voor je. De teambuilding game kan tot enkele weken worden opengezet. Je kunt je personeel tot wel 1 maand achter elkaar aan de gang zetten! En jouw content wordt gefaseerd aangeboden. Zo kun je op een geweldige manier een nieuwe proces of werkwijze implementeren.

Zo hebben we al geregeld een online teambuilding, tijdens de kerstdagen, aangeboden in de vorm van een Advent Kalender. Iedere dag gaat er een virtueel vakje open en moet er een nieuwe opdracht worden voltooid. Klinkt dat tof of niet?

Online Teambuilding voor 5 of 6 personen

Een teambuilding activiteit is voor iedere groepsgrootte geschikt. Je kunt een activiteit kiezen vanaf 5 personen. Niet ieder bedrijf beschikt over honderden medewerkers. En soms is het ook niet nodig om een heel personeelsbestand aan een teambuilding te onderwerpen. Misschien wil je graag je afdeling nader tot elkaar brengen. 

Online Teambuilding voor Grote Groepen

Ook voor grote groepen mensen zijn online teambuilding spellen perfect. Er kunnen tot wel 5000 personen tegelijk – uit alle delen van de wereld – aan een online teambuilding activiteit meedoen! Probeer dat maar eens met een “live” teambuilding opdracht. Misschien is de online variant van teambuilding daarom wel de beste oplossing, als het neerkomt op grote groepen. 

Korting voor grote groepen bij teambuilding

Wij hebben verschillende online teambuilding activiteiten voor je, die geschikt zijn voor grote groepen. Ze zijn al helemaal klaar voor gebruik; het enige wat je hoeft te doen is het online teambuilding spel te boeken. Kom je met een gezelschap, van 150 personen of meer, dan kom je in aanmerking voor een mooie korting.

Het samenstellen van teams

Bij het samenstellen van teams, kan best het nodige regelwerk komen kijken. We willen jou dat ‘gedoe’ graag besparen. Je kunt er voor kiezen dat je deelnemers zich via ons aanmelden. Samen met jou stellen we een aanmelding module samen. We kunnen bepaalde processen automatiseren. Wij zorgen dan aan de achterkant, dat iedereen in het juiste team wordt ingedeeld. Op de dag zelf krijgen alle teamleden hun eigen instructie opgestuurd en worden ze samen in een break-out room geplaatst. 

Online Teambuilding Ideeën

Ben je al enthousiast geworden om een online teambuilding activiteit te gaan doen? Hieronder hebben we alvast een paar leuke teambuilding ideeën voor je geplaatst. Lees rustig de informatie door. Bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen.

 

Online Teambuilding Ideeën

Quizzzit

Quizzzit

Ben jij op zoek naar een unieke online quiz voor je bedrijf? Wil je een quiz op maat? Passend bij een breed publiek? Met de online quiz, “Quizzzit”, ben je aan het juiste adres! Speel deze online (pub)quiz samen met je collega’s, vrienden of relaties! Vanuit de eigen studio, presenteren ervaren quizmasters de online quiz live voor jou en je collega’s of teamleden.

Hotel Homicide

Hotel Homicide

Hotel Homicide
Vanaf eur. 10 p/p
Dit is DE moordzaak van 2021, en jouw teamleden zijn de detectives voor deze zaak! De moord op de wereldberoemde hoteleigenaar Herman den Kijker. Er zijn vier verdachten in deze zaak. Kan je de motieven achter de moord achterhalen en ontdekken wie Herman vermoord heeft?

Wat kost Online Teambuilding?

De kosten voor Online Teambuilding verschillen in prijs. Door de regel heen moet je rekening houden met een tarief vanaf eur. 15 per persoon. Bij een groot deel van onze online teamuitjes en teambuilding activiteiten, kun je zelf een prijsberekening maken. Bepaal aan de hand van een paar eenvoudige stappen de prijs. Is de prijs goed of wil je meer weten? Vraag dan een offerte aan.

Kom je in aanmerking voor de Korting voor Grote Groepen? Dan gaan wij die natuurlijk gelijk voor je regelen! We geven je het bedrag inclusief korting aan je door op de offerte. 

Meest gestelde vragen – FAQ

Wat is de definitie van teambuilding?
“Het doel van teambuilding activiteiten is: om de onderlinge samenwerking, sociale binding, vertrouwen, groepsdynamiek en efficiëntie te creëren binnen een bepaalde groep mensen”
Kan ik zelf een teambuilding activiteit maken?
Ja dat kan. In samenwerking met onze ontwikkelaar, kan er een online teambuilding activiteit voor je worden gemaakt. De game kan worden gepersonaliseerd met logo, video, foto’s en tekst content.
Wat kost online teambuilding?
De kosten voor teambuilding zijn vanaf EUR. 15 per persoon. Dit is exclusief btw. Bij een (groot) deel van onze online teambuilding games, kun je direct de totaalprijs berekenen. Wanneer de prijs je bevalt, kun je gelijk een offerte aanvragen of je bestelling plaatsen.
Is er een (gratis) demo van online teambuilding mogelijk?
Jazeker! Voor een gratis demo plannen we een afspraak met de ontwikkelaar voor je in. Je krijgt daarbij alle tijd en ruimte om de opties te bekijken en vragen te stellen.
Krijgen grote groepen korting bij online teambuilding?
Ja, wanneer je met een groep van 150 personen of meer komt, doen wij ons uiterste best voor je, om korting te krijgen.
Vanaf hoeveel personen kun je online teambuilding doen?
Je kunt vanaf 5 personen een online teambuilding activiteit boeken.
Hoeveel personen kunnen er maximaal aan online teambuilding meedoen?
Er kunnen tot 5000 personen meedoen aan een online teambuilding activiteit.
Zijn er teambuilding activiteiten in meerdere talen beschikbaar?
Ja, we hebben activiteiten in het Nederlands en Engels voor je.
Kun je online teambuilding met eten krijgen?
Jazeker. Dit hangt even af van wat jullie kiezen als teambuilding activiteit. We kunnen ervoor zorgen dat alle teamleden, eten thuis krijgen bezorgd. Denk bijvoorbeeld aan een borrelpakket of de ingrediënten voor een online kookworkshop.

Contact opnemen

Wil je graag een online teambuilding activiteit organiseren? Neem direct contact en vertel ons al je wensen! Samen met jou maken wij jouw volgende online teambuilding onvergetelijk.

Contactformulier

Evenementenbureau
24-7 Events

Mercury 247 3769 KD Soesterberg
Telefoon: 085 002 8111
Website: https://247events.nl/
Contact: https://247events.nl/contact/

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
09:00-21:00
09:00-21:00
09:00-21:00
09:00-21:00
09:00-21:00
09:00-21:00
Gesloten
error: Copy beveiliging * De inhoud van deze website is beveiligd | Copy Security * Content is protected !!