organisatie

Wie zit er achter het initiatief NOODFOOD?

Initiatiefnemers van NOODFOOD zijn Bram Drost (Crewfood) en Danny Keppels (EMG). Zij hebben de handen in elkaar geslagen, omdat zij de noodzaak zien van de continuïteit van verse maaltijden voor specifieke doelgroepen tijdens deze coronacrisis.

NOODFOOD is een samenwerking van verschillende partijen uit de (event)catering, met als doel om in heel Nederland via diverse regionale steunpunten grootschalig verse maaltijden te bereiden.

Bram Drost van Crewfood en Danny Keppels van EMG zien de noodzaak in van de waarborging van de continuïteit van verse maaltijden voor specifieke doelgroepen, tijdens deze coronacrisis. Hiervoor hebben zij per direct NOODFOOD opgericht. Met als doel, om grootschalig verse maaltijden te bereiden en dan in eerste instantie voor hulpverleners, mensen in de zorg, overheid en ouderen beschikbaar te stellen.

Danny Keppels: ‘We kunnen nu of maandenlang gaan lopen mokken, of elke dag vol spirit ertegen aan gaan. En ons inzetten voor de basisbehoefte: voedsel. Voor al die mensen die volop bezig zijn met dit virus te bestrijden. Zo kunnen zij weer op krachten komen, om door te gaan in hun strijd.

Bram Drost:Normaal begint nu voor ons het evenementenseizoen, echter valt die business de komende maanden helemaal stil. Maar we kunnen nog altijd goed koken. Laten we hiermee dan ons steentje bijdragen in de bestrijding van deze crisis.’ 

De NOODFOOD donatie-actie is er om maaltijden te verstrekken aan de medemens die niet in staat is om zelf voor verse maaltijden te zorgen. 

Mogelijk gemaakt door:

Tweeledige opzet

De opzet van NOODFOOD is tweeledig: enerzijds is er de donatie-actie, waarbij maaltijden verstrekt worden aan de medemens die niet in staat is om zelf voor verse maaltijden te zorgen. Denk hierbij aan: eenzame ouderen en mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank.

Daarnaast is er de professionele opzet van NOODFOOD: omdat veel zorginstellingen werken met vrijwilligers of derde partijen op het gebied van hun in house catering, is dat nu vaak weggevallen. Zo ontstaan er problemen, waar instellingen nooit eerder mee te maken hebben gehad: er valt een noodzakelijke partner weg of er is nu pas voor het eerst behoefte aan ondersteuning op het gebied van maaltijdvoorziening. NOODFOOD kan hier als (aanvullende) oplossing worden gebruikt.

Wij bieden namelijk de mogelijkheid voor zorginstellingen als opvangcentra, verzorgingshuizen en Woonzorgcomplex (WoZoCo’s) om maaltijden te verzorgen voor zowel hun inwoners, cliënten én medewerkers.

Bezorging: 3 dagen na bestelling

Zorginstellingen kunnen deze maaltijden bestellen voor € 7,50 per maaltijd, inclusief transportkosten. De maaltijden worden dagelijks vers bereid op één van de NOODFOOD-locaties. Hierna worden de maaltijden kant en klaar verpakt, klaar om opgewarmd te worden. Vanaf het moment dat de bestelling is binnengekomen tot het moment van afleveren op locatie, zitten maximaal 3 dagen. 

dagVerse voeding

Iedere maaltijd via NOODFOOD bestaat uit dagverse ingrediënten. Goede voeding houdt mensen vitaler, gezonder, het is echt het beste medicijn. Dat scheelt zorgkosten op termijn.

Ander voordeel is dat het eten beter smaakt. Ouderen die niet meer zoveel trek hebben, krijg je dan gemakkelijker aan het eten. Dat voorkomt ondervoeding.

dagVerse voeding

Iedere maaltijd via NOODFOOD bestaat uit dagverse ingrediënten. Goede voeding houdt mensen vitaler, gezonder, het is echt het beste medicijn. Dat scheelt zorgkosten op termijn.

Ander voordeel is dat het eten beter smaakt. Ouderen die niet meer zoveel trek hebben, krijg je dan gemakkelijker aan het eten. Dat voorkomt ondervoeding.

Wist u dat?

Op heel veel plekken in Nederland zijn de keukens in verzorgingshuizen gesloten. Hierdoor lopen de ouderen en hulpbehoevenden de kans om verstoken te blijven van voedsel.

Zij kunnen vanwege het besmettingsgevaar met het Coronavirus de straat niet op. Met uw hulp kunnen we ervoor zorgen dat ook deze mensen iedere dag van een gezonde, vers bereide, maaltijd kunnen genieten.

contact opnemen

Mensen die op een bepaalde manier willen ondersteunen kunnen contact opnemenHulpbehoevenden en hulpverleners die een gezonde maaltijd wensen, kunnen ook contact opnemen.

Contactformulier

Tot nu toe gedoneerd

maaltijden

Wil jij ook bijdragen aan dit prachtige initiatief? Meld je dan hier aan!

Website ontwerp door Evenementenbureau 24-7 Events in samenwerking met het initiatief NOODFOOD

Email: info@noodfood.nl | Algemene voorwaarden NOODFOOD

error: Copy beveiliging * De inhoud van deze website is beveiligd | Copy Security * Content is protected !!